4 filmer jeg så i Januar.

Div

I januar lærte jeg å gå på kino alene. Jeg gikk på kino alene hele 2 ganger denne måneden. Å være venneløs er ikke en unnskyldning til å gå glipp av en bra film.

The Danish Girl: 

The Danish Girl er basert på en roman ved samme navn. Romanen er derimot basert på virkelige hendelser. Filmen følger kunstnerne Einar og Gerda Wegener og deres ekteskap. En dag poserer Einar for Gerda i ført kvinneklær og den dagen er Lili født. Filmer viser Einars overgang til å bli Lili Elbe, og hvordan det var å være født i feil kropp på 30-tallet.

The Good Dinosaur:

The Good Dinosaur er Disney Pixars nyeste kinofilm. Hva om dinosaurer aldri døde ut, og at mennesker og dinosaurer levde side om side? Denne filmen handler om dinosauren Arlo som aldri har passet inn med familien sin. På en dramatisk måte blir han separert fra flokken og må finne veien tilbake alene. På sin reise må han lære seg å bekjempe frykten sin og han finner en uvanlig venn på veien.

The Revenant:

Hugh Glass deltar på en ekspedisjon med flere menn i håp om å få solgt sine varer. Da en indianerstamme angriper leiren deres og det meste av mannskapet blir drept, kommer noen seg unna og de endrer kurs. The Revenant er inspirert av sanne hendelser og følger Hugh Glass og hans kamp om å overleve i villmarken etter å ha blitt forlatt døende av sine menn. Historien tar plass i USA på 1820-tallet.

Brooklyn:

Eilis er en Irsk ung dame som migrerer til USA på 50-tallet for å arbeide og finne et bedre liv. Hun arbeider i en butikk og går på skole på siden. Hun forelsker seg tidlig i en lokal amerikansk-italiener, men kjenner mye på savnet hun har mot Irland. Filmen spiller på hjemlengsel, skyldfølelse og usikkerheten med å være ung og alene i et land som er alt annet enn det du en gang hørte til, på godt og på vondt.

Bring the popcorn!

XxMaja

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s