5 saker på kvinnedagen

  • Dette innlegget av Ulrikke Falch. 

Jeg begynte selv å se på porno som syvåring. Tidlig på morgenen, før skolen startet, plasserte jeg meg foran den stasjonære PC-en med et teppe over, slik at den som mulig kom inn i rommet, ikke kunne se hva jeg så på.

  • Dette bildet:

Capture

  • Denne dama: Louise O’Neill irsk forfatter og feminist. For de som ikke vet det, så er abort fremdeles ulovlig i Irland/Nord-Irland og Louise står sterkt i kampanjen #Repealthe8th. Du kan risikere fengselstraff om du utfører aborten selv. Mange kvinner streiker idag i protest mot abortloven.

In Ireland abortion is illegal with the exception of cases where a woman’s life is endangered by the continuation of her pregnancy. //WIKIPEDIA

Altså, selv om det er snakk om voldtekt er det ulovlig. Irske kvinner reiser til England for å ta abort, eller tar i bruk andre farlige metoder.

Louise har også skrevet en skjønnlitterær bok som viser hvordan voldtektskulturen i Irland er. Jeg synes boken er relevant i alle vestlige land. Les mer om boken Asking For It her.

  • Dette innlegget av Linn Rosenborg.

 Hvis du virkelig er interessert i likestillingskamp så foreslår jeg at du leser deg opp og engasjerer deg, fremfor å sutre til det kjedsommelige over den internasjonale kvinnedagen. Det er ingen menn som arrangerer kvinnedagen (heldigvis), så hvorfor skal andre enn menn arrangere mannsdag? Kjør på menn, dere klarer vel å arrangere noe kult for å kjempe for deres egen frihet, likestilling og rettferdighet? Jeg har troa!

  • Denne sangen av Christina Aguilera

I kveld skal jeg stå på Youngstorget. Jeg håper alle deltar i sitt lokale 8.Mars-tog eller engasjerer seg på andre måter om de ikke kan delta.

Who run the world? GIRLS

Advertisements

Én tanke på “5 saker på kvinnedagen

  1. Tilbaketråkk: Mars, hva skjedde? | Valerie Jean

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s