5 saker på kvinnedagen

Tankespinn
  • Dette innlegget av Ulrikke Falch. 

Jeg begynte selv å se på porno som syvåring. Tidlig på morgenen, før skolen startet, plasserte jeg meg foran den stasjonære PC-en med et teppe over, slik at den som mulig kom inn i rommet, ikke kunne se hva jeg så på.

  • Dette bildet:

Capture

  • Denne dama: Louise O’Neill irsk forfatter og feminist. For de som ikke vet det, så er abort fremdeles ulovlig i Irland/Nord-Irland og Louise står sterkt i kampanjen #Repealthe8th. Du kan risikere fengselstraff om du utfører aborten selv. Mange kvinner streiker idag i protest mot abortloven.

In Ireland abortion is illegal with the exception of cases where a woman’s life is endangered by the continuation of her pregnancy. //WIKIPEDIA

Altså, selv om det er snakk om voldtekt er det ulovlig. Irske kvinner reiser til England for å ta abort, eller tar i bruk andre farlige metoder.

Louise har også skrevet en skjønnlitterær bok som viser hvordan voldtektskulturen i Irland er. Jeg synes boken er relevant i alle vestlige land. Les mer om boken Asking For It her.

  • Dette innlegget av Linn Rosenborg.

 Hvis du virkelig er interessert i likestillingskamp så foreslår jeg at du leser deg opp og engasjerer deg, fremfor å sutre til det kjedsommelige over den internasjonale kvinnedagen. Det er ingen menn som arrangerer kvinnedagen (heldigvis), så hvorfor skal andre enn menn arrangere mannsdag? Kjør på menn, dere klarer vel å arrangere noe kult for å kjempe for deres egen frihet, likestilling og rettferdighet? Jeg har troa!

  • Denne sangen av Christina Aguilera

I kveld skal jeg stå på Youngstorget. Jeg håper alle deltar i sitt lokale 8.Mars-tog eller engasjerer seg på andre måter om de ikke kan delta.

Who run the world? GIRLS

Reklamer

En kommentar om “5 saker på kvinnedagen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s