Musikkåret 2017

Måned for År, Musikk

Musikk har alltid vært en viktig del av meg. Jeg alltid sunget og begynte å skrive låter som 12-åring. Men de siste årene har jeg blitt mer og mer usikker på musikken. Jeg klarer ikke produsere. Jeg synes det også er utrolig vanskelig å være åpen om musikksmaken min. Jeg tør aldri sette på mine sanger på fest fordi jeg er redd for at folk skal dømme meg. Jeg har ikke peiling på indie-band og klassiske rockelåter.

Det burde ikke være noe flaut rundt det å like populærmusikk så i 2018 skal jeg bli mer åpen rundt musikksmaken min. Haters gonna hate (hate hate hate hate)!

Screen Shot 2017-12-08 at 12.41.03

I 2017 lyttet jeg til musikk i 23,706 minutter. Jeg hørte på 2,231 forskjellige sanger og 837 forskjellige artister. Totalt 27 sjangre ble utforsket.

Jeg ble helt ærlig litt sjokkert over hva mine Top Songs for 2017 var. Jeg har kanskje hørt vel mye på de to Taylor-låtene, selv om de ikke er mine favoritter fra det nye albumet, men har jeg virkelig hørt så mye på Hkeem? Det tror jeg ikke på.

Mine favorittalbum i 2017

 • Dua Lipa – Dua Lipa 

Dette stjerneskuddet har tatt meg med storm i år. Jeg elsker power-låtene New Rules og IDGAF. Thinking ´Bout You og New Love er også favoritter. Jeg elsker alle låtene. I oktober var jeg så heldig å få se henne på Rockefeller og hun skuffet ikke. Gleder meg til å følge Dua Lipa videre!

 • ÷ – Ed Sheeran

Ed Sheeran skuffer meg aldri. Jeg spilte denne plata på repeat da den kom ut. New Man er kanskje min favoritt fordi den minner meg om noen av de gamle låtene. Galway Girl og Barcelona er så dansbare. Happier er grinelåta (ironisk nok)!

 • Melodrama – Lorde

Lorde treffer på vokal, tekst og produksjon. Noen sier at debuten Pure Heroine var den beste, men jeg foretrekker Melodrama. Albumet er grammy-nominert til Album Of The Year. The Louvre og Liability er mine favoritter, men alle låtene er fantastiske. Dette albumet kommer jeg til å høre på i flere år fremover. En klassiker!

 • Noen ganger og andre – Cezinando

A+! Det er så sjeldent at jeg liker alle låtene på norske album, men Cezinando treffer her. Er Dette Alt, Ingenting Blir Det Samme Men Samme For Meg, og Heia Meg liker jeg best.

 • Harry Styles – Harry Styles

Si hva du vil om One Direcion, men Harry Styles har laget er rått album. Jeg digger har hatt gått i en annen retning enn sine gamle kollegaer. Kiwi, Two Ghosts, Ever Since New York og From The Dining Table er verdt å høre på.

 • The Search For Everything – John Mayer

John Mayer fin å ha i bakgrunnen. Han er fin å lytte til. Han er fin å synge med til. Han er fin.

 • Reputation – Taylor Swift

Dette er ikke min favoritt, men jeg har hørt utrolig mye på det i det siste. Albumet er på en måte delt i to og det er den siste delen som er verdt å få med seg. Taylor går i en helt ny retning med dette albumet. New Years Day er nok den låta som minner meg mest om de gamle balladene. Jeg er hekta på I Did Something Bad og This Is Why We Can´t Have Nice Things. Dress og Call It What You Want gir meg en følelse av å være nyforelska uten å være det.

 • So Good – Zara Larsson 

Det er så kult at en ung dame fra Sverige har klart seg så bra i utlandet. Hun er tøff i trynet på video og bilder, men supersøt i intervjuer. Dette er et album jeg setter på når jeg trenger selvtillit: Make That Money Girl. Låta I Can´t Fall In Love Without You er kanskje den fineste.

Konserter jeg var på i 2017

 • Lukas Graham
 • Karpe Diem
 • Veronica Maggio
 • Roskilde – kun første dagen. Jeg fikk se The Weeknd og var fornøyd med det.
 • Dua Lipa

Har dere noen favoritter fra 2017 som dere ønsker å dele?

 

SaveSaveSaveSave

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s