Jeg fikk jobb, men…

Studier og Karriere

Mitt siste innlegg handlet om hvordan det er å søke jobb igjen. Jeg fikk faktisk en telefon angående den jobben jeg hadde vært på intervju for og jeg fikk tilbud om den. Det var snakk om en sommerjobb som promotør/selger på stand og som nemt tidligere ønsker jeg meg erfaring innen salg, men ikke til en hver pris. Mitt moralske kompass kan jeg ikke undertrykke!

I mange bransjer lever arbeidstakere på ren provisjon. Noen liker det og gjør det ekstremt godt, men det tar tid og det krever mye av en som person før man gjør det godt. Jeg har jobbet innen salg før der vi fikk provisjon, men vi hadde også en fast lønn som man kunne leve på. Denne jobben jeg fikk tilbud om kunne ikke tilby fast lønn og da er det grunn til å være skeptisk. Jeg kan faktisk ikke sette av syv uker av min sommerferie til å jobbe 09-18 hver dag, uten å faktisk få betalt for det. Selv om man ikke klarer å selge noe så tilbyr man faktisk gratis markedsføring ved å være der. Det kunne jeg ikke godta! Det er utrolig kjipt å måtte fortsette jobbjakten, men det er viktig at man ikke tar til takke med hva som helst. Jeg kan faktisk ikke forstå hvordan dette er lovlig i Norge.

brooke-lark-194253

Photo by Brooke Lark on Unsplash

Idag har jeg sendt inn noen tekstprøver og håper å kanskje få noen oppdrag som oversetter (norsk/engelsk) i en avis. I mine tidligere stillinger har jeg jobbet mye med oversetting og har hatt sansen for det. Jeg kommer til å fortsette med å skrive søknader og har planer om å holde meg unna alle stillingsbeskrivelser som inneholder ordene: konkurransedyktige lønninger.

Reklamer

4 kommentarer om “Jeg fikk jobb, men…

 1. For øvrig første gang jeg leser bloggen din, men jeg liker å kommentere. Legge igjen et fotavtrykk. 🙂

  Har selv slitt meg gjennom tre uker på en sånn «stand». Tror ikke du vet hvor kraftig kost det er å få 80-90 «NEI!» og kanskje ett eller to «ja, kanskje det kan være noe» i løpet av et par timer. Etter de første timene vil du være helt utslitt. Mitt råd er å søke deg til jobber hvor du er sikret lønn.

  Ren provisjonsmodell er vel bare en annen måte arbeidsgiver kan gi uttrykk for at de ikke tror på deg….

  Likt av 1 person

  1. Hyggelig at du titter innom 🙂 Du har helt rett! Det var et øyeblikk at jeg kjente meg veldig desperat etter en jobb. Men en jobb uten fast lønn er neppe en sikkerhet.

   Liker

 2. Jeg blir sjokkert over at det er lov i Norge med arbeidskraft som man i praksis betaler 0 kr for hvis ikke de presterer. Håper du finner deg en deltidsjobb etterhvert. Siden du allerede har jobbet som IT-konsulent kunne du jo kanskje søkt på noe innenfor IT? Er en rekke deltidsstillinger i den bransjen hvertfall.

  Likt av 1 person

  1. Ja, jeg har jo heldigvis den muligheten. Men jeg ønsker erfaring innen noe annet. Jeg føler at den arbeidserfaringen jeg har fra tidligere kun fungerer som et hinder for å få jobb et annet sted.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s