dyre bøker, kunst og samenes nasjonaldag

Måned for År

I dag klarte jeg faktisk å miste en biblioteksbok. Hjernetåka fra januar har visst ikke gitt seg for å si det sånn. Med mindre et snilt menneske har plukket opp boken og levert den til hittegods, må jeg punge ut 450 kr. Da kan jeg bare glemme å kjøpe superundertøy. Hvem trenger varme klær liksom? Bøker er dyrt og det er kanskje det kjipeste med å studere litteratur. Er man tidlig ute kan man få lånt en god del, men det fungerer dårlig om det er 5 stk på venteliste (og noen har mistet boken…).

2018-01-06 04.31.09 1.jpg

I dag er Samenes nasjonaldag og det er det viktig å markere. Gratulerer med dagen!

Dette semesteret tar jeg et emne der vi tar for oss politiske og kulturelle forandringer i Arktis. Vi lærer derfor mye om samisk kultur. I dag diskuterte vi Sigbjørn Skådens roman Våke Over Dem Som Sover og filmen Sameblod. På kvelden dro jeg og en klassevenninne på et arrangement om samisk fortellertradisjon på Deichmanske Tøyen. De skal ha et lignende arrangement på Majorstuen i morgen.

IMG_20180204_143734.jpg

Kunstner: Eline Mugaas

På søndag fikk jeg endelig møte Stine. Hurra! Vi var på utstillingen Når Vi Døde Vågner Kunsthall Oslo. Utstillingen kan ses frem til 27.februar og er gratis for studenter/kunstnere og koster 30 kr for andre. Etter å ha vært inne på en varm hybel i en uke var det forfriskende å gå ute, selv om jeg fikk vondt i hodet i ettertid. Galleriet ligger på barcode og vinden er litt heftigere der enn i resten av byen. Lue is key!

IMG_20180204_143707.jpg

Kunstner: Eline Mugaas

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s